Några av världens största namn inom golfen har här skapat imponerande anläggningar av hög klass för den kräsne spelaren.

golf 3b

Men även något enklare anläggningar finns för den prismedvetne. Återväxten på fairways och andra utsatta ställen repar sig snabbt tack vare det underbara klimatet och detta gör att alla kan spela golf i världsklass. Banorna har en högklassig service och lyxiga klubbhus. Här finns allt en golfare drömmer om, så lev livet och njut av många fantastiska golfupplevelser i Thailand!

Oberoende av ditt handicap är du välkommen att spela på samtliga golfbanor och det krävs inget grönt kort. Något medlemsskap krävs heller inte. Du är välkommen att spela när som hellst. Tidsbokning eller att man ringer och lyssnar med banan rekommenderas dock på helger (banan kan då vara uppbokad för turneringar), speciellt på förmiddagarna under högsäsongen november - februari.

Greenfee för 18 hål varierar mellan 1000-2500 Baht, hälften för 9 hål. Vissa banor tar ut en dyrare Greenfee på helger. Caddy är obligatorisk (250-300 Baht). Cart kostar 300-600 Baht. Det är också kutym att man "tipsar" Caddy 100-300 Baht.

Tätast mellan golfbanorna är det i trakterna runt Chonburi och Pattaya. Golfare som bor i Rayongområdet finner även sitt lystmäte med 10 golfbanor inom en timmes bilavstånd.

golf 4b

The Emerald Golf Course ligger strax före Ban Chang 40 min. från Rayong. Prisklass $$$. En mycket prisvärd och naturskön bana, belägen på en bergssluttning med mjuka kullar utmed hela banan

Eastern Star Golf and Countryclub ligger väster om Ban Chang 50 min. från Rayong. Prisklass $$$$

St. Andrews 2000 och Green Valley 2 banor som ligger tillsammans mellan Ban Chang och huvudvägen till Pattaya 40 min. från Rayong. Prisklass Green Valley $$$$, St. Andrews $$$$$. En närmast komplett anläggning, med bl.a. flera restauranger och ett hotell. Golfpaket med övernattning erbjuds. St Andrews är en krävande bana med bl.a. ett långt hål par6! Green Valley är en normalbana.

 

Gå till topp